2018 Native FilmFest

2018 Native FilmFest

Add to Calendar

Every day beginning March 1, 2018 5:00 PM and ending March 3, 2018

NativeFilmFest_logo

Native FilmFest has a new home this year! We're excited to announce that our festival will be held at Mary Pickford D'Place theater: 36850 Pickfair St, Cathedral City, CA 92234

The Native FilmFest is made possible through generous contributions from corporate, Tribal government,_DSC6777 foundation, and individual sponsors without whom the festival would not be possible.

The festival is one of the nation's most highly regarded events of its kind

featuring the best in films by, about, and starring Native Americans and other

Indigenous peoples from around the world. Engaging, entertaining, and

enlightening feature films, documentaries, and short films from some of today's

premier Native American and Indigenous filmmakers will be followed by

informative Q&A sessions.

Tickets are available here


Thursday (March 1)

(1st Screening)

Red Carpet & Introductions 4:30-5:14pm

RUMBLE: The Indians Who Rocked the World (PG13 - 67 mins)

5:15 - 6:59pm

Q&A Session with Q'orianka Kilcher and Pat Vegas 7:00-7:15pm

(2nd Screening)

Hostiles Reception 7:15-7:59pm
Intro of Film 8:00-8:09pm

Hostiles (R - 135 mins) 8:10-10:25pm

Q&A Session with Cast 10:26-10:40pm

Friday (March 2)

(1st Screening)

Red Carpet & Introductions 4:30-5:14pm

Mud (9 mins) 5:15-5:24pm
Sami Blood (PG13 - 110 mins) 5:25-7:15pm

Q&A Session with Shaandiin Tome 7:16-7:30pm

(2nd Screening)

Intro of Film 8:00-8:09pm

Waru (PG13 - 88 mins) 8:10-9:38pm

Q&A Session with Chelsea Waititi (Cohen) 9:39-9:55pm


Saturday (March 3)

(1st Screening-Family Friendly)

Red Carpet & Introductions 2:30-3:14pm

Nan Isht Akokpachi - The Gift (8 mins) 3:15-3:23pm
Return to Rainy Mountain (30 mins) 3:24-3:54pm
Bee Nation (78 mins) 3:55-5:13pm

Q&A Session with
Jill Momaday 5:14-5:30pm

(2nd Screening)

VIP Reception 5:30-6:45pm
Presentation of Richard M. Milanovich Award to Alanis Obomsawin 6:46-7:00pm

Intro of Film 7:01-7:09pm
Our People Will Be Healed (97 mins) 7:10-8:47pm
Q&A Session with Alanis Obomsawin 8:48-9:05pm